неделя, 9 октомври 2011 г.

КицкСат: Пошаљи Сићушни Уради сам сателита у свемир

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/2iHICs-VGvc/:
Earth+Sprites

Гроунд Цонтрол мајору сте: за само $ 300 вас, такође, може послати сателит у свемир. Како? Па, младић из Итхаца, Нев Иорк (то је клисура), планира слање кутија мале, самосталан, соларни радио-предајника у свемир - око 300 у свему - и гледајте их као они преносе из околине орбиту. Као убиство малих простора вране, Спрајт сателита ће извиривати њихове локације и - за 300 долара, своје иницијале - као што су круг планети.

Из пројекта страну:

Спрајтови су величине неколико поштанских марака, али су соларне ћелије, радио примопредајник, и микроконтролер (мали рачунар) са меморијом и сензорима - многе могућности веће летилица би, само смањена. Ова прва верзија не може да уради много више од пренети своје име и неколико битова података - мислите о њему као скупљен доле Спутњик - али будуће верзије могу укључити било коју врсту сензора који ће се уклопити, од термометри до камера.

Када се сателити у орбити аматерски радио-оператори ће их пратити преко Генсо пројекат . Ови мали момци имају само основну функционалност сада, али креатор жели да дода термометри и други сензори у наредне генерације.

Кицкстартер Пројекат ће финансирати на 30.000 долара и још увек постоји начин да се иде. Међутим, може се вреди ако желите да летите ваш сопствени Спутњик.

Пројекат страницу



Няма коментари:

Публикуване на коментар