неделя, 9 октомври 2011 г.

Аппле је 1000 инжењери који раде на чиповима за пост-ПЦ ере

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/giiGD0CkQ-g/:
one-more-thing

Као што смо размисли шта ће се десити да Аппле- без Стеве Јобс , ја само враћа у разговор сам имао пре неколико недеља са ветерана Силицијумске долине директор који је знао Послови. То је било одмах после Послови је поднео оставку на место генералног директора компаније Аппле. Морамо да говоримо о томе зашто Аппле је тако добро позициониран у пост-ПЦ ере, и то извршни нулира у на нешто не чујете превише често. "Стив Џобс ми је рекао да је 1000 инжењери који раде на чиповима", рекао је он. "Добијање мале снаге и мањи је кључ свега."

Број је запањујуће, када сам га први пут чуо. Знао сам да је Аппле почела да гради сопствени чип дизајн тима у 2009, али је схватио да је морао да буде неколико стотина људи у већини, а не 5 процената не-мало радне снаге компаније Аппле. (Аппле запошљава више од 50.000 људи широм света, 30.000 од њих у својим продавницама). Јабука се упустио у пројектовање сопствених чипова, јер Интел и АМД су још увек заглављени у ПЦ ере. Јабука потребе чипови који су довољно јаки, али и веома мале снаге.

Трајање батерије је једна од најважнијих карактеристика мобилног уређаја. Аппле-ов најновији А5 процесор, који је први појавио у иПад 2 , сада ће моћи иПхоне-4С , као добро. Не само да је А5 два пута брже од А4 у тренутни иПхоне 4, али је мало побољшава трајање батерије са 8 сати разговора (у односу на 7 сати).

Не само да су Аппле-ов процесор изузетно енергетски ефикасни, али Аппле је такође уклањање хард дискова из своје производе и њихова замена са флеш меморијских чипова. То није само иПхоне и иПад, МацБоок Аир, меморија је такође блиц. Сви Аппле производа се креће у том правцу. Када се комбинују ове две фундаменталне промене на силицијум нивоу ", форма не постаје проблем", објаснио је генерални директор Силицијумске долине.

Можете ставити рачунар у било шта. Мобилни телефони и __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__с, свакако. Телевизоре, можда. Али, шта друго? Је само она ограничена машту Аппле инжењера и оно што има смисла са становишта производа.

Када Послови у пензији, писац ТецхЦрунцх МГ Сиеглер упозорио фокусирајући се превише на следећи иПхоне-у. Послови напустио Аппле зна да низ пост-ПЦ производи ће бити представљен у наредним годинама. МГ је написао :

То је више план који би требало да заиста буде велико финале у Послови "Прикажи ватромет.

У разговору са изворима у последњих неколико месеци дошло је до једног заједничког рефрен: да ствари Аппле ради на сада су најбоље ствари компанија икада урадио. То су ствари које ће "застаје дах", ја сам је речено.

Послови сам рекао када је поднео оставку, "Верујем Аппле-ов најсветлији и најиновативнијих дани су пред собом." Сада смо добили да видим шта је мислио тиме. Послови обновљена Аппле од силицијума до. То је сама компанија која је његов највећи производ. Као и све његове производе, све се уклапа заједно: чипс, хардвер, софтвер, индустријски дизајн, програмера платформе, чврсто контролише производњу, маркетинга, малопродајних објеката.

Ова машина је доказивање вичан у доношењу и продаји мобилних рачунара-телефона и __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__с. Али не заборавите и да смо тек на почетку пост-ПЦ ере. ИПхоне покренут пре 4 године, иПад само пре годину и по дана. То је

Няма коментари:

Публикуване на коментар