неделя, 9 октомври 2011 г.

Чудно Наука је лепо медицинске сестре како би се још морфијума

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/k10nSt0TX_s/weird-science-is-nice-to-the-nurses-in-order-to-get-more-morphine.ars:

Свако ко вам се не допада само кукаш: Алтернативно, ако желите боље бола, било лепо да болничко особље . Мала студија популација добила слике скуп пацијената, у вези са кратке белешке описујући их. Неки од њих су прилично неутралан, док други (егоисти, лицемерна, или арогантан) били су изразито негативни. Затим су приказани видео у којем те исте пацијенте деловао из различитих нивоа бола. Људи који су имали негативан белешке везана за њихов профил је доследно оценили као у мање бола, а субјекти су имали теже што релативне судове о њиховим болом. Укратко, ако сте бол, ти си вероватно да нас оставе на бол.

Одлуке одлуке ... мање деце, или добијање једе: У многим врстама, мушкарци су склони да се дружим жена након што упарен са њима (ми ћемо га оставити читаоцима да расправљају око тога да ли да се односи на људе). Ово је протумачено као начин њеног вођења од дешава да се паре са другим мушкарцима. Али, бар међу цврчци, овакво понашање је све само не себичан . Истраживачи пратили зрикаваца користећи инфрацрвене камере, и открили да, када они сами, мушкарци и жене трпе отприлике једнаке стопе предације. Али, када су заједно сте за парење, мушки омогућава жена имају приступ свом копају када су нападнути. Њен опстанак иде горе, а он је много више вероватно да ће бити поједен.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар