четвъртък, 1 септември 2011 г.

Животне средине Ватцхдог извештај позива Аппле задатак за кршења Добављачи "

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/QFyXmBRGg0g/:
logo

Све нестабилне питање трошкова околних глобализованом производње изгледа да се опет назире као оштро критички извештај о кинеском Аппле добављача видљивост добитке. У извештају се, по животну средину НВО Института за јавно и заштите животне средине послова ( ИПЕ ), је наставак на други објавили су у јануару под називом "Друга страна Аппле." Уз злослутни наслов јасно је какав је њихов намера, и док постоји одређени нагиб на презентацији, чињеница истакао је сувише упадљиви игнорисати.

Писао сам о нашем свесном уздржавањем од моралне одговорности за наше куповине ( Наш велики грех ), али ИПЕ извештај васкрсава питање корпоративне одговорности у ери повећања транспарентности.

Треба ми и можемо, држите Аппле и други желели да рачун за преступе оних са којима послује?


Можете преузети извештај на енглеском или кинеском овде ; Такође сам га уграђен на дну пост.

Прво, очигледно мора се признати: да је овај извештај наведене са намером излагања, да не кажем клеветати, Аппле и његови снабдевачи посебно објављивањем информација вероватно да ће бити приказиване од стране било које од заинтересованих страна, као што су здравствени проблеми школске деце поред неке фабрике. Такође, мора се рећи да повреде истакао нису искључиво Аппле Фокцонн, или Кини. Извештај је искрени у вези са овим и даје разлога због којих су они издвајајући компаније Аппле.

Није да не можемо размишљати о добри разлози на нашем за повећан ниво надзора: као можда највеће и најутицајније електронике компанија на свету, Аппле је природна мета за индустрију посматрачи и реформатори. Осим тога, њена политика ограничена је обелодањивање лоше прилагођене ери у којој информација жели да буде слободан, чак и ако то мора да се прати, заробљен, а пуштен у дивљину.

У извештају је вредан штиво за свакога ко је заинтересован за ову тему, или било кога занима условима окружења кинеске фабрике. Не мислим да постоје многи који замислити сија рај са блиставим-чишћење фабрике сире етичке иПхоне и рециклажа отпада у инспиративна скулптуре, али је лепо да се стварност провере ту и тамо, без обзира. Ако сте у журби, само читати "извршни резиме", из које цитирам (селективно):

Аппле је систематски успео да одговори на све упите у вези са њиховим ланац снабдевања
животне средине повреде.

Нашли смо из овог истраживања да је количина опасног отпада које производи сумња Аппле Инц добављачима био је посебно велики, а неки нису успели да правилно располажу својим опасним отпадом.

Из ове две истраге, коалиција је открила више од 27 осумњичених добављача Аппле-а који су имали проблема животне средине. Међутим, у '2011 извештаја Испоручилац одговорност "је објавио Аппле Инц, где су језгро повреде откривени од 36 ревизија, ниједан прекршај био заснован на загађење животне средине. Јавност нема начина да сазна да ли Аппле ни свестан ових проблема.

У извештају се наставља са документацијом своје и туђе истраге еколошке проблеме специфичне за неадекватне регулативе и објављивање. Цена у целини индустрије (тј. загађења, повреде, итд) је познат већ вековима, наравно, али ригорозне увиђај се појављује ствари које би очекивао да пронађе у ревизијама Аппле. Неки од података је анегдота, али много тога је Т

Няма коментари:

Публикуване на коментар