четвъртък, 1 септември 2011 г.

ИБМ-купује Управљање ризиком аналитику Друштво Алгоритхмицс За $ 387 милиона

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/z6yeDqysgZ0/:
Algorithmics

ИБМ надокнаде изгубљено време? Након добијања података криминала интелигенције програмер и2 јуче, Биг Блуе је најавио још један куповину овог јутра. Компанија купује канадски управљање ризицима аналитику програмер Алгоритхмицс за $ 387 милиона.

Алгоритхмицс "Аналитика ризик софтвера, садржај и саветодавне услуге користе банака, инвестиционих и осигуравајућих предузећа да помогну у процењивању ризика, адресу регулаторним захтевима и да више одлука проницљиве пословне. У суштини, софтвер квантификује, управља и оптимизује компанија изложеност ризику кроз спектар финансијских ризика домена, укључујући тржиште, ликвидност, кредитна, оперативна и ризик осигурања, као и економског и регулаторног капитала ризик.

Компанија има више од 350 клијената, укључујући и 25 од првих 30 банака и више водећих осигуравача, користите Алгоритхмицс "Аналитика софтвера и саветодавне услуге. Клијенти су Аллианз Гроуп БлуеЦрест, ХСБЦ, Недбанк, Номура, Социете Генерале и Шкотска капитала.

ИБМ каже да ће аквизиција проширите пословање компаније аналитика понуда за индустрије финансијских услуга. Алгоритхмицс "Аналитика ризик софтвер и услуге ће бити упарени са технологијама ризиком усклађености ИБМ-а добијених од ОпенПагес прошле године да обезбеди клијентима низ пословну аналитику софтверских решења.

ИБМ је што велики улог на пословну аналитику, и потрошио 14 милијарди долара на аквизиције у овој области у последњих пет година. И Биг Блуе пословне аналитике и оптимизација тим има више од 8.000 консултаната, укључујући 200 математичари са више од 500 патената и мрежа аналитике решења центара.

Као што смо писали јуче, ово је само један од неколико аквизиција ИБМ је направио ове године. За разлику од 2010 (ИБМ потрошио $ 6 милијарди да стекну 17 компанија у 2010), 2011 је била релативно ниског кључна за ИБМ-а у погледу куповине предузећа. Овогодишњи куповине укључују некретнине софтверском компанијом Тририга. али с обзиром протекла два дана од куповине, вероватно ИБМ је постављен на почети поход куповину у другој половини 2011.



Няма коментари:

Публикуване на коментар