събота, 9 юли 2011 г.

Како Хидростор Циљеви Да бисте променили игре Повер Би Чување енергије Подводни

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/uiR0SSpNiMc/:

Напомена уредника: Гост писац Џозеф Пуополо је предузетник и старт-уп ентузијаста, који су блогови на различите теме, укључујући зелене иницијативе, технологије и маркетинга.

Било је фер мало забринутост у последњих неколико година о способности наших електрана за снабдевање електричном енергијом одговарајуће током периода вршних потреба. Хидростор , Торонту компанија, предузима другачији приступ у пружању решење које омогућава биљке за складиштење своју моћ користе компримовани ваздух у подводном резервоара.

Прецизније, Хидростор узима вишак енергије створена током периода офф-пеак потрошње и претвара ту енергију у компресовани ваздух кроз компресор ваздуха, што се надува акумулатори постављени испод површине тела воде. Дубина воде одржава ваздух на константном притиску, помажући да се складиште потенцијалне енергије.

Када је моћ потребно, ваздух је објавио преко Екпандер и Електрична енергија се производи. Кроз размењивач топлоте, модерна компресора и проширења, систем приступа адијабатска рад, постизање ефикасности преко 70 одсто.

Ова технологија има потенцијал да се обрати повремених природе обновљивих извора енергије, помоћ децонгест пренос и дистрибуцију линије, и створи боље ефикасности постојећих генерација.

До данас, Хидростор је у великој мери ослањао на владу и грантови за истраживања да бисте започели. Они сада траже додатно финансирање из приватног извора и влада група за проширење. Тренутно се налазе у пилот фази број пројеката.

Предности су очигледне, прислушкивање у продавницу моћи када потрошачи то захтева, а не константно одржавање већи од нормалног снабдевања би створио ефикасније мреже. Хидростор процењује да више од 50 процената највећих светских оптерећења центри налазе се у води и да ће стога бити кандидати за њихов систем. Ако се овај модел доказује истина, уштедело би милијарде долара и годинама је потребно за изградњу нових генератора. Хидростор не гледа да замени новим пројектима генерације, већ само да постојећу мрежу ефикаснији и поуздан.

Компанија је основана Камерон Луис у 2010, када је идентификовао потребу за ефикаснији начин за складиштење електричне енергије. Камерон процењује да трошкови складиштења енергије помоћу његов систем је 50 посто јефтинији од складиштења електричне енергије преко батерије.

Он је дошао на идеју док је радио на фарме ветрењача у Северној Онтарију, и видела потенцијал енергије за складиштење. Алтернативни извори енергије, као што су ветар, захтевају неку врсту механизма моћи складиштење да створи појачана базу оптерећења. За неупућене, "база оптерећења" се односи на минималну количину енергије која корисност или компаније за дистрибуцију морају ставити на располагање својим клијентима у сваком тренутку. База оптерећење је традиционално створио тако што ћете покренути постројења 24 / 7 за генерисање потребне енергије.

Један од традиционалних ударце против обновљивих извора енергије долази око питања шта да радите када ветар не дува, или сунце не сија, јер потражња за власт никада не престаје. Исплативо складиштење те енергије би омогућило да се створи поуздана оптерећења базу и омогућили технологија мрежу.

Риппле Еффецт из овог примена не би била распрострањена јер постаје нове могућности за енергетску арбитражу и повећана способност за обновљиве пројекте у близини великих водених маса. Један од могућих ограничавајућих фактора успеха Хидростор ће се његово усвајање у већем обиму.

Све тренутне пројекти су од 1 до 4 мегавата (МВ) у дизајну, док је већи биљке почети у стотине мегавата. Камерон инсистира не само да овај систем размера, али чим ХАВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар