понеделник, 9 май 2011 г.

Покер чип величине уређај неинвазивним мере температуру мозга, интриге Ле Цхиффре

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/05/08/poker-chip-sized-device-non-invasively-measures-brain-temperatur/:
Да ли сте икада осећате као портал 2 чини ваш мозак прегрејати? Требало би да се проверава, и захваљујући истраживачима у Норфолку, Вирџинија, постоји лакши начин да то урадите. Дечија болница за краља ћерке је развио уређај пречника покера чип који се налази на врху главе пацијента, откривањем микроталаси да су сва људска ткива производе, она израчунава температура мозга, без потребе за нереду лобање-кокичара. Таласи пролазе кроз кост да лекари прецизно, до-до-минута резултата, што може спречити оштећење мозга услед прегревања. Једна од могућих користи за технологију помаже хипоксичне (без кисеоника), децу, која се може лечити хлађење терапије. Наравно, вероватно можете да урадите са том старом лек: само ставите кесу смрзнуте мркве на главу следећи пут ГЛаДОС вас је стумпед.

Покер чип величине уређај неинвазивним мере температуру мозга, интриге Ле Цхиффре првобитно појавио на Енгадгет дана Чет, 08 мај 2011 19:12:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Гизмаг | Соурце Наука Неуслине | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар