четвъртък, 31 март 2011 г.

Ласери Нека глуве уши покупи оно звучни свет гушењу

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/03/31/lasers-let-deaf-ears-pick-up-what-the-sonic-world-is-putting-dow/:
Неће напред: смо меку место у нашим срцима за фокусирани сноп светлости. Видели смо их ослободили свет његове простора Јунк и подесите темпо људским срцима , и сада, они су узимајући водећу улогу у слушни напредовање. Као што је вероватно као што звучи, истраживачки тим са Универзитета у Јути предводи Ричард Раббитт је утврдио да ласери бити у стању да дају глуве способност да чују. Коришћење мале снаге ИЦ диода - сличне онима у ласерски показивачи мучи мачке широм света - Професор Раббитт нашао да излагање Оистер тоадфисх косе ћелија (аналогно ћелије се налазе у унутрашњем ушима људи ") да бисте помоћу инфрацрвеног светла им нанете ослобађање неуротрансмитера и активирајте суседних неурона. То би могло да доведе до ласера ​​на бази ухо имплантата у стању да подстакне фокусирана подручја ћелија са хиљадама звука таласних дужина, за разлику од електрода данас имплантата чији је електрична струја простире кроз људско ткиво и ограничава испоруку звучни опсег. Мањи, ефикаснији напајања и извори светлости су потребни пре него што оптички слушних помагала постају стварност, али ако ова новотарија ласера ​​икада окупити њихов чин, требало би да будемо у стању да чује две верзије (и три) који долази доле штука.

Ласери Нека глуве уши покупи оно звучни свет доле стављањем првобитно појавио на Енгадгет дана Чет, 31 Апр 2011 02:01:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Медгадгет | Соурце Универзитет у Јути | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар