четвъртък, 31 март 2011 г.

Гоогле пооштравање контроле Андроид, инсистирајући лиценци поштују "не-фрагментације клаузуле '?

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/03/31/google-tightening-control-of-android-insisting-licensees-abide/:
Чини се да олуја спремао преко царство Андроид развоја. Блумберг је БусинессВеек шпијуни су примили реч из "десетак руководиоци који раде у кључним предузећима у андроид екосистема", да је Гоогле активно ради на томе да преузме контролу и коначну реч око прилагођавања свог популарног мобилног оперативног система. То не може да звучи неразумно, и заиста Гоогле јавни став о томе да је покушава да стабилизује платформу и обезбеди контролу квалитета, али то не обележава велику промену одакле Андроид почели - опен соурце оперативни систем који је отворен за произвођаче и превозника да прилагодите онако како желе. Не тако више, ми смо рекли, као очигледно Маунтин Вју сада тражи да садржај партнерства и ОС туеакс добили благослов Енди Рубин је пре него што наставите. Алтернатива, наравно, да не буде изнутра и фуззи Гоогле топло рани приступ програму, али онда, као што се види Компанија је недавно по одбитку саће изворног кода , морате завршити далеко иза тих међу вашим конкурентима који плес да је цев Гоогле-у.

Ствари су стекли толико узаврела, у ствари, да притужбе су очигледно учињени да америчко министарство правде. Они могу имати неке везе са наводима о Гоогле-кочи Веризон телефони са Мицрософт-ов Бинг на броду, наводно, у покушају да се путовање његов највећи конкурент за претрагу. Још једна велика незадовољство изразили оне који раде са Андроид код је да Гоогле треба унапред преглед онога што је учињено да би се дао зелено светло - што, као што је наведено од стране пар извора упознати са Фацебоок Андроид прилагођавање напора, ИСН ' Т седи и са људима уопште. Гоогле и Фацебоок су директни конкуренти у онлајн простора и лако је очигледно колико неко стоји да добије из других знајући планова рано. Што се не-фрагментација клаузуле у дозволама, Енди Рубин је је истакао тхосе су били тамо од почетка, али је тек сада да Гоогле стварно труде да их користе да успостави контролу. Будућност Андроид, дакле, изгледа да се мало мање отворено и мало више Гооглисх - за боље или горе. Као што је Нокиа Стивен Елоп каже:
"Премиса прави платформа отвореног софтвера се може, где је почела андроид, али то није Андроид где иде."

Гоогле пооштравање контроле Андроид, инсистирајући лиценци поштују "не-фрагментације клаузуле '? првобитно појавио на Енгадгет дана Чет, 31 Апр 2011 05:12:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | Соурце Блумберг БусинессВеек | Емаил тхис |

Няма коментари:

Публикуване на коментар