четвъртък, 31 март 2011 г.

Харвард физичар ставља пожара се са електричном штапић, нада се да ће учешће на ХарвардЦоннецтион

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/03/30/harvard-physicist-puts-fires-out-with-electrified-wand-hopes-to/:
Ок, па можда Лодовико Цадемартири ће бити приморани да деле добре вести на Фацебоок и (или ЦоннецтУ, ако је у игра улогу побуњеника), али барем је он обавезан да види више од неколико стотина хитова. Према Харвард Цримсон, поменути физичар и натуцање других истраживача имају набасао роман начин да се угаси пламен: струја. Идеја је на крају омогућило ватрогасцима да сквош пожаре без угасити куће или објекат са водом и пеном - ако ударио сноп сока, постоји бар делић шансе да нешто може да се спасили. Док специфичности пројекта су очигледно далеко изнад наших глава, суштина је прилично једноставан - Пламен садрже честица чађи, који постају "наелектрисане током сагоревања." С обзиром да су они веома честице реагују на електрична поља, довољно јак сноп може да изврну ствари док се у потпуности угаси. Сасвим искрено, то је практично искуство ми очајнички покушавамо да организује, али до тада, то изгледа као још један круг Хари Потер ће морати да уради.

Харвард физичар ставља пожара се са електричном штапић, нада се да ће учешће на ХарвардЦоннецтион првобитно појавио на Енгадгет дана Нед, 30 Апр 2011 17:45:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк НПР , са прекидачем | Соурце Харвард Цримсон | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар