събота, 19 март 2011 г.

У фокусу: у аутомобилу рачунара, паметних телефона, а будућност аутомобила

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/oSgiKhD3BPE/in-car-computing-smartphones-and-the-future-of-cars.ars:

Током наше серије о будућности Аутомобили , јасну слику о томе где је настао саобраћаја је челу у наредних неколико година. Ако је данашњи промет је као Блоом бактерија који одговара колективно на промене у окружењу, па умрежене саобраћај сутра, где су сви аутомобили везане за пут, да се облак, и да једни друге стране бежични нервни систем, ће бити као потпуно формирана, прилагодљиво и развија организам. Поред постојеће мреже сензора су већ уграђене у путеве и аутопутеве, аутомобиле и сами ће постати колекције сензора заплеше на пеер-то-пеер "бежичну мрежу, са неким мајстор чворовима на тој мрежи повезан са облака преко 4Г.

Али док слику еволуције саобраћаја током наредне деценије је почео да добија свој облик, оно што још увек није тако јасно је будућност стварне аутомобил који ће учествовати у овом следеће генерације саобраћаја. Конкретно, једно питање остаје без одговора: да ли ће силикона мозак будућих аутомобила бити изграђен-у, или ћемо прикључите нашем смарт телефона у возилу и употребу процесора мањих уређаја ", бежични радио, и приказује?

Ставио сам ово питање на наше ОпенФорум учесницима, као и дискусија која је уследила је била веома, веома добар. Али пре него што сам сумирати оно што је договорено на ОпенФорум као дугорочно решење (постојао је изненађујућа количина консензуса о томе како ствари треба да иду), ја ћу прво представити преглед обе стране проблема.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај пост


Няма коментари:

Публикуване на коментар