сряда, 30 март 2011 г.

Амазон цлоуд играча ремети Сони Мусиц стриминг преко лиценцу, Амазон слегне

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/03/30/amazon-cloud-player-upsets-sony-music-over-streaming-license-am/:
У случају да сте пропустили вест, синоћ Амазона нам је дао мало изненађење лансирање свог бесплатног сервиса цлоуд играча, који вам омогућава да ток ваше музичке колекције са облака на свој рачунар или Андроид уређаја. Иако ово нема никакве сумње да стави осмех на многим лицима (амерички оне само за сада), Сони Мусиц није превише срећан због Амазона скакање пиштољ око дозвола за стримовање права. Издавачка кућа рекао је Ројтерсу да је нада Амазона "ће достићи нови договор лиценцу, али смо чување све наше правне опције отворене". Упс. У знак одмазде, Амазон је одговорио са следећу изјаву Арс Техцница:
"Облак Плаиер је програм који омогућава корисницима да управљају и играју своју музику апликација. То је као и сваки број постојећих управљању медијима. Не треба лиценца да би облак играча на располагању диск. Функционалност уштеде МП3 да Облак је исто као Уколико купац било да сачувате своју музику спољни чврсти диск или чак иТунес-у. "
Наравно, веће приче овде је да је Амазон је бесплатан цлоуд играча ће глава-то-хеад са Сони Музика Неограничено стримовање услугу претплате, који је био потиснути од прошлог месеца, након доста новца разговара са разним издавачке куће. Разумљиво, Сони не жели да дозволи Амазона кроз смањење бирократије овде без борбе, а то може да утиче и сличне услуге Лоцкер музике као што су мСпот и МП3Тунес , мада у много мањим размерама. У ствари, Сони је већ изразио нелагодност са режимом оним појединим компанијама "рада, тако да вероватно можете очекивати да видите овај напетост кључања преко неку врсту правне радње пред дуго. Сада када Биг Схот попут Амазон укључени, то је скоро неизбежно.

[Хвала свима који су послали ово у]

Амазон цлоуд играча ремети Сони Мусиц стриминг преко дозвола, Амазон слегне првобитно појавио на Енгадгет дана Нед, 30 Апр 2011 02:26:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | Соурце Реутерс , Арс Тецхница | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар