понеделник, 14 февруари 2011 г.

Inhabitat на седмица в зелено: опасностите от LED осветление, самолечение нанотехнологиите, и пръскане на слънчева енергия

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/02/13/inhabitats-week-in-green-the-dangers-of-led-lighting-self-hea/:
Всяка седмица нашите приятели от Inhabitat набележи най-интересно от седмицата зелено развитие и чисти технологии новина за нас - това е седмицата на зелено.

Тази седмица Inhabitat хвърли светлина върху следващото поколение на слънчевата енергия, както ние демонстрирани един спрей на филм може да генерира 300% повече енергия, отколкото традиционните фотоволтаици и нова порода на нанотехнологиите клетки , които могат да се лекуват като растения. Нови проекти на биогорива и първата копка по света като САЩ започна строителството на своя първи търговски растителни биогорива и Канада модернизирани с пречиствателна станция за да се захранва от сода и бира . И още farticle, НЛП, член обхваща един проект в Greenpoint, Бруклин , който взема резултат от резултатите от тези напитки (метан) и го превръща в гориво.

Ние също така анкетираните енергийната ефективност експерт Дейвид Джонстън, които споделиха 5 съвета, които може да намали сметката ви за електроенергия с до 50 процента. И на по-кисел ефективност бележка на енергия, ние бяхме ужасени, за да видите тази ново проучване, което установява, че светодиоди, като КЛЛ, също съдържат опасни нива на канцерогенни токсини. Голямата (или да кажем BIG) архитектура новини от седмицата бе на откриването на Bjarke Ingels групата наклонени жилищна пирамида на Манхатън.

В транспортни новини, Nissan разкри планове да пусне своя Tesla-trouncing ESFLOW електрически суперавтомобил на автомобилното изложение в Женева, а Chevrolet Volt обяви, че ще получи $ 5.000 намаляване на данъка в Калифорния. Ние също аплодираха на правителството на САЩ $ 53 милиарда план за скок на проекта високоскоростната железопътна, докато републиканците се събраха срещу движението към по-ефективна инфраструктура.

Ние също така представи няколко стилни примери за носене еко технологии - набор от био сензори , които подобряват физическото и емоционалното здраве, както и чифт на GPS-давам възможност на очила за сняг , които са идеални за рязане чрез неизследвана територия. И накрая, ще споделя 10 зелени IPAD случаи , които са идеални за защита на вашия е-четец от бурен зимни условия.

Седмица Inhabitat в зелено: опасностите от LED осветление, самолечение нанотехнологиите, и пръскане на слънчевата енергия първоначално се появи на Engadget на Чет, 13-ти Февруари, 2011 год 22:15:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | | Email този | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар