неделя, 13 февруари 2011 г.

Бостън планиране за убийството на дупки с акселерометъра на телефона си

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/02/13/boston-planning-to-murder-potholes-with-your-phones-acceleromet/:
Акселерометри в потребителската електроника вече показаха стойност далеч извън техните производители все предназначен - но е някога, че обсадените система за окачване на колата ще е благодетел? Властите в Бостън са си играеше с около експериментална ап смартфон наречен Street Bump това е настроен да държи под око за дупки, докато шофираш, когато открие, че поради нарушение в сила, той прави забележка на място. Нито дума за това кога Bostonians ще се възползват от плодовете на труда Street Bump, но разработчиците ще използват тази пролет и след замразяването дупка лято сезон за фина настройка на алгоритъм, така че да може да прави разлика между, да кажем, зейнали кратер в пътя и си беден шофьорски умения (шегувам се, ние сме сигурни, че сте глоба на водача).

[Image чрез Уикипедия ]

Бостън планиране за убийството на дупки с телефона си акселерометър, първоначално се появи на Engadget на Чет, 13-ти февруари 2011 г 11:17:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink Научнопопулярен , DVICE | източник "Бостън Глоуб" | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар