четвъртък, 20 януари 2011 г.

Военновъздушните сили на САЩ привлича супер малък наблюдателен дирижабъл за Blue Devil наблюдение инициатива

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/20/us-air-force-enlists-super-blimp-for-blue-devil-surveillance-ini/:
Още през септември 2009 г., отчитат на всемогъщ Blimp война от Локхийд Мартин, сега тя изглежда като подобен дирижабъл може да бъде висене 20 000 фута над Афганистан от тази есен. (Не е ясно дали двата друга апаратура са едно по едно и също, но на плавателни съдове "Локхийд плоча за Афганистан дебют през 2011 година. е) Като част от $ 211 милиона Blue инициатива Дяволът, Военновъздушните сили на САЩ планира да опакова ояден звяр - - спортни, които седем пъти абсорбционния капацитет на малък наблюдателен дирижабъл Goodyear - с до десетина взаимозаменяеми сензори и суперкомпютър за обработване на данните. След това тя ще работи последователно за мишката, докато в седмицата, събиране, оценка и предаване важни данни от наблюдението на войници в рамките на няколко секунди. Това е трудна задача, но Военновъздушните сили се надяват, че на борда на обширна територия бордовата система за наблюдение (WAAS), която използва 96 камери, за да генерират почти 275TB на данни на всеки час, и суперкомпютър домакин на равностойността на 2000 едноядрен сървъри ще се впишат в сметката. Въздухоплавателното средство не е пълна доста все още, но за блокиране непредвидени пречки, като спор със гигантска игла, то трябва да бъде във въздуха започва 15 октомври. За повече информация за Blue Devil проверете нашия линковете по-долу.

Военновъздушните сили на САЩ привлича супер малък наблюдателен дирижабъл за Blue Devil наблюдение инициатива първоначално се появи на Engadget на Чет, 20 януари, 2011 год. 11:46:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник Кабелен | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар