четвъртък, 23 декември 2010 г.

TalkTorque робот стане ден работа като страховито музей за употреба, TalkTorque 2 се сега бъдещето (видео)

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/23/talktorque-robot-gets-day-job-as-creepy-museum-guide-talktorque/:
TalkTorque робот стане ден работа като страховито музей за употреба, TalkTorque 2 се сега бъдещето (видео)
Тъй като, ако няма достатъчно Сивите, плаващи под наоколо в чинии и провеждане на странни експерименти върху нас през нощта, екип от университета Цукуба са решили да създават свои собствени. Двама от тях, като въпрос на факт. Тя започна с TalkTorque, кратък, бял бот с swoopy ръцете и главата, предназначени да помогнат на изследователските в невербалната комуникация. Този беден човек е стара новина сега, изпада в употреба мито на училището Groupware Lab. TalkTorque 2 е дошъл заедно с малко по-рафиниран външен вид и буци яка, съдържащи трио на движение и кръг наблюдение камери, за да помогне на фигурата нещо кой трябва да се говори. Разбира се, все още няма уста, така че "говори" ще бъдат в широки жестове на ръката, която със сигурност ще използвате, за да Ви насочи към изследване стаята си на кораба. Има и видео на тази комуникационна техника по-долу, заедно с някои драматизира кадри от TalkTorque 2 в действие.

Продължавам четене TalkTorque робот стане ден работа като страховито музей за употреба, TalkTorque 2 се сега бъдещето (видео)

TalkTorque робот стане ден работа като страховито музей за употреба, TalkTorque 2 се сега бъдещето (видео) първоначално се появи на Engadget на Чет, 23-ти декември 2010 г 11:04:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink CrunchGear | източник Цукуба Groupware Lab университет | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар