четвъртък, 23 декември 2010 г.

Визуализира: най-големият неутрино света обсерватория съперници Гватемала sinkhole

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/23/visualized-worlds-largest-neutrino-observatory-rivals-guatemal/:
Без съмнение, една от картите от 2010 г. ще бъде лудост, почти неразбираем sinkhole , които възникнаха в Гватемала по-рано тази година, но този изстрел от Южния полюс прави отлична работа на борещи се за еднакво внимание. Очаквайте пряко от Университета на Уисконсин-Медисън, това е поглед към големите неутрино обсерватория на планетата, на която беше току-що завърши след половин десетилетие на работа с 279 милиона щатски долара. Целта? За да се открият "субатомни частици, пътуващи в близост до скоростта на светлината", и когато сте на ледовете, обвързани с телескоп, който обхваща един кубичен километър от антарктическия лед, добре ... Вие сте големи надежди за успех. Това ще тръба в подземния свят в крайна сметка ни доведе до разбирането тъмната материя? Ще вековни тайни на Вселената най-накрая да отговори? Дори и ако не, ние сме предвиждащи чесало на такса за участие, когато е преобразуван в най-дългата Firehouse поле в света и предлагат на заможни туристи, които правят пътуването надолу.

Визуализира: най-голямата обсерватория неутрино съперници Гватемала sinkhole първоначално се появи на Engadget на Чет, 23-ти декември 2010 10:36:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink Fast Company | източник Университета на Уисконсин-Медисън , IceCube | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар