четвъртък, 23 декември 2010 г.

AT & T, Verizon, RIM се сериозно за сигурност за мобилни устройства

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/23/atandt-verizon-rim-get-serious-about-security-for-mobile-devices/:
Както често срещано като смартфоните са станали, че е крайно време, че превозвачите и производителите започнат да получават сериозни за мобилни сигурност (и не, не искам да кажа iPhone вързани ). Според едно скорошно Wall Street статия вестник, Verizon в момента работи с Lookout , в Сан Франциско компания, известна за дистанционно архивиране и приложения за геолокация, Android и Windows Mobile устройства BlackBerry, докато RIM наскоро обяви малко нещо, наречено BlackBerry Защитете , който обещава да заключите или дори избършете един скрит телефон, установи нещо на картата, и да направи редовно разписание безжичен архиви. До момента най-амбициозните планове в статията, обаче, принадлежи към AT & T, които - като изключим последните сделки с MobileIron и McAfee - в момента е откриването на нова мобилна лаборатория за сигурност в Ню Йорк. От тук, компанията ще проучи зловреден софтуер, червеи, вируси и други заплахи, тъй като те се развиват в мобилни сфера. "Всеки е осъзнавайки, че това е неконтролирана среда", каза AT & T главен офицер по сигурността на Едуард Г. Amoroso. "Ние не искаме да има едни и същи проблеми, които имахме с персонални компютри."

AT & T, Verizon, RIM се сериозно за сигурност за мобилни устройства, първоначално се появи на Engadget на Чет, 23-ти декември, 2010 13:22:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник Wall Street Journal | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар