четвъртък, 23 декември 2010 г.

Ambarella на Cortex A9-базирани Ione е смартфон процесор на мечтите си ... но това е за вашата камера

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/23/ambarellas-cortex-a9-based-ione-is-the-smartphone-processor-of/:
Може да не сте чували за факторинг Ambarella в състезанието смартфон процесор Qualcomm заедно, TI и Samsung, и има основателна причина за това: те не правят смартфон процесори. Вместо това, тези момчета са в бизнеса на вземане на видео и фото обработка на чипове, и най-новите си - на Ione - е doozy. Започвайки с двуядрен Cortex-A9 на 1 GHz, на Ione добавя в допълнително ARM11 ядро на 533MHz, посветена на работа функции на фотоапарата и осигуряване на готовност пъти под една секунда. Това е състояние в реално време, кодиране и декодиране на H.264 1080p видео съдържание с 30fps и включва GPU, че може да работи OpenGL ES 2.0 за това, което ние можем само да поеме ще е най-смелите камера потребителския интерфейс, който някога съм виждал. Какви зверски точка-и-снимай е това, все пак? Е, Ambarella предвижда камери работи Android преди твърде много време, и когато си мислиш за него, хардуер разликата между смартфон и дигитален фотоапарат е все по-малък от ден на ден - така че би имало смисъл, че това Ione звучи толкова като нещо, което "Бих искал да има захранване на нашите телефони. Ние можем да мечтаем, не можем да? Следвайте почивка за прессъобщението.

Продължавам четене Ambarella на Cortex A9-базирани Ione е смартфон процесор на мечтите си ... но това е за вашата камера

Ambarella на Cortex A9-базирани Ione е смартфон процесор на мечтите си ... но това е за вашата камера първоначално се появи на Engadget на Чет, 23-ти Декември 2010 03:45:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink Цифрова фотография Преглед | | Email този | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар