четвъртък, 30 декември 2010 г.

Защо Плутон загуби статута си планета? Защото никога не е достатъчно значение

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/30/why-did-pluto-lose-its-planet-status-because-it-never-mattered/:
Това е нещо трудно да се приеме, Плуто винаги е била любимата ни победен, но истината е, че Слънчевата система е деветата планета никога не е била наистина е достатъчно, за да печелят от това наименование. Такъв е студено логична причина дадени за изваждането му от планетарен аналите от човек, който има много общо с нейната смърт. Калтек астроном Майк Браун открити Ерис, това, което очаквах е десетата планета, през 2005 г., но неговите крайни разстояние от Слънцето и малко (от планетарен стандарти) размери тя дисквалифициран от внимание. За съжаление, откриването му е това, което обречени Плутон да бъде понижена до "планета-джудже", макар и не на Майк отделят твърде много сълзи над него. Всъщност, той е отишъл и е написал книга за всички, на самодоволен разрушител планета, която се намира. Не е нужно да купите, за да научите повече, обаче, като източник връзка има интервю с Майк всички готови и чакат.

Защо Плутон загуби статута си планета? Защото никога не е от значение достатъчно първоначално се появи на Engadget на Чет, 30 Декември, 2010 08:28:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink Technabob | източник Кабелен | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар