понеделник, 12 септември 2011 г.

У фокусу: Поседовање стек: правни рат за контролу смартпхоне платформу

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/tLQUXuxhXhU/owning-the-stack-the-legal-war-for-control-of-the-smartphone-platform.ars:

У последњих неколико недеља, смарт телефона индустрији изгледа да произведу више тужби од телефона. Јабука на кратко успела да заустави продају Самсунг __Б__ф72300ц3дц5е05е07бб70524887цдд39__Е__ 10,1 у целој Европи, а сада иде по целом Галаксија линију . Назад у континенталном делу Америке, Гоогле-први се жалио да је Мицрософт и Аппле су користили "лажне патената" да циља Андроид, онда потрошио 12 милијарди долара за Моторола и патента Арсенал. То су велики, хигх-стакес бори и последња компанија остао може да хода са контролу над ништа мање од смарт телефона само тржиште.

У поплави приче о тактичких поднеске и контра-поднеске, лако да се изгубите у детаљима. Али, корак уназад и јасно је да смартпхоне Ратови нису само рат свих против свих; постоји основни логика ових спорова. Већина компанија се боре да контролише један део хардвера-софтвера стек, а затим користите да контролу при новац без слојева изнад њих.

Али стварно великих играча-Јабуке и Гоогле-света-се боре око самог стека. Борбеним арени: глобални правни систем.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар