понеделник, 12 септември 2011 г.

"Операција у нашем локације" мете НињаВидео са кривичним оптужбама ауторских права

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/cmkYccYq5Bk/feds-indict-operators-of-movie-sharing-site-ninjavideo.ars:

Сајт се зове НињаВидео је најновија мета "Операције у наше сајтове", агресивној кампањи федералне владе против филмске дељење сајтова. У оптужници изрекао крајем прошле недеље у Вирџинији, влада терети пет особа са криминалним кршења ауторских права.

Оптужени су четири Американца и становник Грчке, све у својим 20с и 30с. Три од оптужених су наводно администратори локације. Четврти сарадник, Џошуа Еванс, наводно "надзирао највећи део Северне Америке на бази пошиљаоци, укључујући и усмеравање пошиљаоци да пронађете специфичне крши ауторским правима садржаја." Коначна окривљеног, грчки становник Зои Мертзанис, играо сличну улогу за европске Уплоадерс.

Оптужница терети да је оптужени зарадио више од пола милиона долара током три године крши дистрибуцију примерке заштићених ауторским правима филмова и телевизијских програма. Сајт је подржан од оглашавања. Корисници такође могу платити $ 25 за "премијум" чланства, који је дошао са шири спектар "филмова, стрипова, и компјутерског софтвера." На свом врхунцу 2010, сајт је служио милиона посетилаца месечно.

Нињавидео.нет домен је био један од многих циљева федералне владе контроверзних програма одузимања имена домена оптужен за кршење ауторских права. У јулу смо покрива случај Ричарда О'Двиер , оператер повезивања локације ТВСхацк.нет, који је сада бори изручење од Велике Британије до САД. Саопштење за јавност прате оптужница није поменуо да ли ће влада тражити изручење Мертзанис из Грчке као што су О'Двиер.

НињаВидео лидер Пхара, као што се појавила у ниња вести Видео мреже 30. јуна

У озбиљни, али који се удаљава манифест послали као подкаст пре НињаВидео домен је заплењена прошле године, сајт оператер "Пхара" окривили Холивуд, са својим "надуване буџете" и "смешне плате," за популарност пиратерије.

"Ми смо означени пирата смо назива лоповима.", Каже она. "Ми смо упала и ухапсила и ми смо приморани да се крију иза псеудонима док смо ткати и ми Боб кроз те сиве зоне закона још није написан".

"Да ли могу да приуште адвокате Но не уопште?", Рекла је она. "Али, да ли ће бити стотину људи да се моје место ако сам оставку Да?, Верујте ми да ће бити."

НињаВидео заједница и даље има активну дискусију форуму. У јулу, Пхара тражио донације од чланова форума да НињаВидео правне одбране фонда.

Савезна влада је оптужен Њу Џерси становник Хана Амал Бесхара као Пхара. Она и њен цодефендантс ће бити оптужен у источној Вирџинија судници 16. септембра.

Прочитајте коментаре на овај чланак

Няма коментари:

Публикуване на коментар