вторник, 6 септември 2011 г.

Сеедцамп савија на горе са својим Највећи недеља ипак

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/qy8eTVrFxfc/:
IMG_5062

Сеедцамп Недеља , годишњи једнонедељног седницу води најстарији у Европи технологије покретању акцелератор, је почела у Лондону, и изгледа као највећа још. Конкретно, ове недеље види промене у начину Сеедцамп је радила у прошлости што указује јасно уптицк у начину на који европске технологије сцена глетовање.

Када Сеедцамп први почео у септембру 2007 - исте недеље ТецхЦрунцх Европу покренуо - да финансира шест од 20 фирми које тоналитета.

Ове недеље 16 20 Сеедцамп компаније представљање ове недеље су већ добили почетне Сеедцамп инвестиције. Сеедцамп нормално инвестира € 50.000 (за 5-10%) као стандард, али понекад улажу мање за мање од удела, (мада су ови тачним условима обично не откривени).

Разлику од прошле године је да је 13 компанија добила инвестиције и није било наставак на финансирање.

Још једна промена је да је прошле године било такмичење сви тимови за инвестирање. Ове године четири преостала који нису имали почетне инвестиције (од 20) ће бити интервјуисани на крају недеље.

И, на крају недеље, компанија разматра Сеедцамп и ментори да се прве три од свих 20 ће добити награду готовине, коју могу користити као део "наставак на 'круг. Победник добија 25.000 €, друго место добија 15.000 €, треће место осваја 10.000 €.

На крају, не постоје "нови" тимова на Сеедцамп ове недеље. Сви они су се појавили на мини Сеедцамп дана већ на догађајима широм Европе. У годинама прошло од увек било неколико дивље картице - ове године, ово је "крем де ла крем", ако хоћете.

Сада, након четири године би сте мислим да би било почиње да видите неке излазима међу бившим Сеедцамп компаније и нови еко-систем развије око ње. Али само Мобцлик је стекао прошле године за $ 50м репутацију - прилично добро "европских" излаз.

У међувремену многе бивше Сеедцамп компаније су још увек траје, иако излази су, као што сам истичу горе, танки на терену.

Међутим, не треба бринути. Као Сеедцамп инвеститор ми је јуче рекла "Можда ћемо видети излазак ускоро форму бивши компанија Сеедцамп, али смо опуштени о томе. Радије ћемо се видети ових компанија изградити до тачке где могу да га избаце из парка "Мислим да је право да на овоме.. То је необично за компаније да види догађаје ликвидност у овом кратком временском периоду, а боље да не да се фокусирају на излазу у сваком случају.

Поред тога, тренд међу компанијама изабрала ову годину су мешавина еволуције на постојеће пословне моделе и прекид традиционалних индустрија.

Тако дакле, ГрабЦад циља традиционални сектор инжењеринга. Фармеон је о циљању сектор пољопривреде. Вок.ио је о еволуцији трећу генерацију телефоније - добијате слику.

Али ја ћу бити истраживање новооснованих изабран у посебном порука ускоро.

(Изнад, Сеедцамп је Карлос Едуардо Еспинал, Савле Клајн, Ресхма Сохони)


Няма коментари:

Публикуване на коментар