вторник, 6 септември 2011 г.

Телефон ће Виндовс апликације раде на оперативном систему Виндовс 8?

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/ofXm7qsPnEw/:
windows8screen

Када погледате у комбинацији 70 одсто тржишног удела смарт телефона Андроид и Аппле у САД у односу на Мицрософт-ов оскудно и смањење 6 одсто, чини се као да је игра готова пре него што је стварно почео за Виндовс Пхоне. Виндовс телефон је пристојан мобилни оперативни систем, чак и обећава , али до сада није успела да ухвати срца и умове програмера или потрошача. Мајкрософт може ништа да то промене и да ће га укључити везивање Виндовс Пхоне чвршће да своју следећу десктоп оперативни систем Виндовс 8?

Постоје неке индиције да је то управо оно што Мицрософт планира да уради. Када смо први пут видели преглед видео записа Виндовс 8, са својим додиром и црепа на бази интерфејс , људи су мислили одмах оперативног система Виндовс телефона, који је веома сличан изгледа интерфејса. Уместо око икона, оба користе плочице које могу да прикажу податке и слике из основних апликација без отварања. Сами плочице постати инструмент табли приказује у реалном времену податке иза сваког апликација.

Виндовс телефон и Виндовс 8 су два одвојена оперативним системима. Али шта ако Мицрософт је је стварно лако за Виндовс Пхоне апликација за рад на Виндовсу 8 рачунара? Тренутно, већина мобилних апликација на Андроид или Аппле иОС уређаје живе у својим одвојеним света од десктопа (портовање апликације од иОС до ОС Кса је могуће, али не изгледа да буде веома популаран пракси). Линк на десктопу данас се обично ради преко Веба. Ако Виндовс Мобиле Аппс су колегама на десктопу који синхронизовани горе и представио себе као Виндовс 8 апликацију плочица, који би могли дати Виндовс телефон предност тренутно недостаје у своје ривале. То би такође бити у складу са класичним Мицрософт пригрли и продужи стратегије, при чему користи своју доминацију на радној површини да се прошири и на друге области. Та стратегија можда више неће радити у пост-ПЦ ере, али је ипак вреди пробати.

Вероватно ћемо видети све ово долази заједно са Виндовс Мобиле 8 и Мицрософт-ов предстојећи програмер __Б__756457дц85ф13450б3дфба2цбц1465е5__Е__ за Виндовс 8 зове Баш као богу Аполону је сунце Јупитера "Јупитер"., Тако је Виндовс Телефон 8 (кодног назива Аполона) у вези са оперативном систему Виндовс 8. Као нашу Сару Перес је писао о Јупитеру :

Јупитер могу завршити као "један __Б__756457дц85ф13450б3дфба2цбц1465е5__Е__" да влада их све. То значи да би било могуће луке хиљаде Виндовс Пхоне апликација већ написао са Силверлигхт за Виндовс 8 једноставним поновним постојећег кода и правећи мале подешавања. Или можда чак и без подешавања. (Тај део је још увек нејасно). Ако је тако, то ће бити техничка предност за програмере изградњу за Виндовс Пхоне 8 (под шифром "Аполо", узгред буди речено, син "Јупитер") или Виндовс 8.

Као што сам горе наведено, чак и ако ова стратегија је успешна у креирању тона кул платформи мобилне-ПЦ апликације, није јасно да ће бити довољно да направимо разлику за Виндовс Пхоне. Али је дефинитивно указује на мобилне и десктоп света конвергирају у не тако далекој будућности, а не само на Виндовс. Све вашег мобилног апликације такође треба да буде доступна у неком облику на радној површини. Не исти апликације, наравно, јер мобилни апликације су направљени за додир интерфејса, локацију и да искористе хардв вашег телефона

Няма коментари:

Публикуване на коментар