понеделник, 1 август 2011 г.

Како свађе са Хокинг је предложио Универзум холограм

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/FnlozKp26AQ/how-an-argument-with-hawking-suggested-the-universe-is-a-hologram.ars:

Заговорници теорије струна изгледа да мисле да могу да пруже више елегантан опис Универзума додавањем додатних димензија. Али неки други теоретичари мисле да смо пронашли начин да видите Универзум као да једна мање димензије. Рад заобљена из дуге свађе са Стивен Хокинг о природи црних рупа, која је на крају решен реализацијом да хоризонт догађаја делује као холограм, чувајући податке о материјалу који је добио усисан унутра. Исте врсте математике, испоставило се, заправо може да опише било коју тачку у свемиру, што значи да је цео садржај Универзум се може посматрати као џиновски холограм, који се налази на површини од било ког дводимензионалне облик ће приложити.

То је премиса панела на светској науци овог лета фестивала, који је описао како је идеја развијала, како се могу применити на универзум као целину, и како су били укључени у његов развој.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар