понеделник, 1 август 2011 г.

Како Мосасаурс склизнуо у море

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/xM4zpSqk0Zs/how-mosasaurs-slid-into-the-sea.ars:

Од раних 1980-тих, причу о томе како китова ушао у море је постао један од најславнијих свих еволуционих прелаза Пакицетус, Амбулоцетус, Родхоцетус, и. Много, много више-ових фосилних китова са ногу лепо показао како копнене сисара је прилагођен за живот на мору. Али, између 50 милиона и 40 милиона година или тако пре, китови су само пролазе кроз транзицију да су многе друге групе кичмењака прошао кроз раније. Они нису били први кичмењаци да се врати у море, нити су прошле, а папир је недавно објављена у Палеобиологи од стране палеонтолога Јохана Линдгрен, Мајкл Полцин, и Брус Јанг је пратити историју како веома различите групе животиња добили море ноге.

Мосасаурс су огромне океанским предатора. Узмите Комодо змаја, ставити перајима на њему, и, у неким случајевима, је дићи у ваздух док је преко 40 метара дуг, а ви ћете имати неку идеју о томе шта ови креде морског гуштера се допада. Њихова Фосилни остаци-протеже преко 27 милиона година, такође је релативно добро позната, и тако обезбедио мосасаурс Линдгрен и његове колеге са добра прилика да видимо како ове необичне животиње развиле.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар