понеделник, 1 август 2011 г.

4,5 милиона ФПС микроскопом камера покреће изузетно брзо рентген блиц

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/08/01/4-5-million-fps-microscope-camera-powered-by-ultra-fast-x-ray-fl/:
Рендген ундулатор
Сетите се оних нераван гаџета смо разбијени у парампарчад у супер споро-Мо? Па то спектакуларни снимци пуцано око 1500 фрејмова у секунди. Нови фотоапарат система који се гради за европске КСФЕЛ (Кс-зрака Фрее-Електрон ласерски) могућност ће забележити диван клипове вируса и ћелија на готово незамисливо 4,5 милиона ФПС. Камера је, делом, покреће велику брзину флеш створила науку и технологију објекти Савета, да експлозија своје микроскопске субјеката са ултра светао Кс-зрака. Трепери себе последње што мање као два фемтосекунди, или 2к10 ^ -15 секунди за вас математике штребера тамо. Када је цео апарат је испаљен у 2015 може обезбедити невероватно детаљне, 3Д слике појединачних молекула и одговоре на нека питања о понашању вируса и ћелија.

4,5 милиона ФПС микроскопом камера покреће изузетно брзо рентген блиц првобитно појавио на Енгадгет он Фри, 01 Апр 2011 14:58:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Гизмаг | извор СТФЦ | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар