понеделник, 1 август 2011 г.

Фокцонн планира да Изнајмљивање 1 милион Роботи

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/hPLnanFFGFw/:

Фокцонн планира да замени многе је вредан људски произвођача са око 1 милион робота, број који, ако мислите о томе, је веома говори коментар о тренутном стању производњу електронике.

Наводно постоји 10.000 роботи у фабрици сада и тај број ће се повећати за 300.000 наредне године. ФОКСЦОНН генерални директор Тери Гоу планира још милион робота до 2014. Предузеће тренутно запошљава 1,2 милиона људи.

Најважнија ствар коју треба напоменути овде јесте да је већина задатке који се понављају у вези са производњом - стављање компоненти, затварање случаја, примењују понављају и боја, и испитивање - све ради ручно. Иако смо замислити да прерађивачкој индустрији води огромна, трафо-као роботи који бућ се у потпуности формирао иПад у зле силицијума сатиру људске репродукције, постоје стварне људи који су укључени у скоро сваком кораку процеса. Ми буквално нису далеко од индустријске револуције овде.

Где ће оне руке која је некада снимио заједно наш пластике геегавс иду једном роботи долазе? Вероватно да се незапосленост линију, што је потпуно друга ствар. Ево надајући се да не дође до тога, али било које време озбиљан рад уштеде су примењене у масовне производње није добро завршио. Само питајте Детроиту.

Имаге преко ТхеОлдРоботс



Няма коментари:

Публикуване на коментар