понеделник, 1 август 2011 г.

Питајте Арс: како да користим наћи команда у плану?

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/QBpBLjkCbus/ask-ars-how-to-use-the-find-command-in-a-pipeline.ars:

Године 1998, Питај Арс је рано карактеристика тек покренутог Арс Тецхница. Сада, као и онда, то је све о Ваша питања и наше заједнице одговоре. Сваке недеље, ми ћемо копају у наше питање торбу, обезбедити нашим узети, а затим тапните мудрости наших читалаца. Да поднесе своју питање, погледајте наше корисне савете страна .

П: Знам да могу да користе find команду у командној линији да пронађете датотеке, али како да га користим са другим командама за обављање реалног света задатак? Шта је разлика између -exec и цеви у xargs ?

find команда је стандардни програм на УНИКС и Линук системима. То ће рецурсе кроз директоријум структура и изглед за датотеке које у складу са наведеним корисника параметара. Постоји велики број различитих претраге оператера који се могу заједно користе за постизање прецизније одговара фајл.

У овом упутству, ја ћу објаснити како се користи find команду са неколико заједничких претраге оператера и онда ћу вам показати неке примере како се користи find команде у припреми.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар