петък, 27 май 2011 г.

Наса мисија астероида могао да објасни како се живот почео (и како би наш крај)

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/05/27/nasa-asteroid-mission-could-explain-how-life-began-and-how-ours/:
Постоји мала шанса да Земља може добити погођена астероид у око 170 година, али не брините - НАСА 'је све над њом. Ове недеље, Агенција је најавио нови гутљај мисије познат као Оригинс Спецтрал Тумачење-Ресурс Идентификација-сецурити-Реголит Екплорер или ОСИРИС-Рек, за кратко. $ 800 милиона иницијативу, део НАСА-иног програма нових граница, ће послати свемирски брод да се повежу са 1999 РК36 - у близини астероида који је вероватно богат угљеника и других органских молекула који могу објаснити како се облици живота настала. После отприлике четири године простора путовања, занатске треба да се довољно близу површине мапу астероида је, пре него што употребите свој роботску руку да издвојите најмање две унце материјала и вратите га на Земљу до 2023. Научници ће такође обратити пажњу на нешто познат као Иарковски ефекат, који одређује колико пута астероида ове измене, јер апсорбује и емитује енергију из Сунца. ОСИРИС-Рек ће покушати да се измери то утиче, по први пут, можда омогућавајући НАСА да предвиди путање потенцијално опасних астероида - укључујући РК36. 1.900 метара широк рок Очекује се да ће приступ Земљу од 2182 године и, према последњим проценама, постоји једна у хиљаду шансе да то заиста може да штрајк наше планете. Сада ако нам изговор, морамо да идемо припреми бункера за наше пра-пра-унучади. Шеф прошлости пауза за видео и пун саопштење за јавност.

Наставити читање Наса мисија астероида могао да објасни како се живот почео (и како би наш крај)

Наса мисија астероида могао да објасни како се живот почео (и како би наш крај) првобитно појавио на Енгадгет дана Суб, 27. мај 2011 10:27:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Спаце.цом | | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар