петък, 27 май 2011 г.

Болмер: Мицрософт пиратерија кошта 95% потенцијалних кинеских прихода

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/kp7S-3vjpEU/ballmer-piracy-costs-microsoft-95-percent-of-potential-chinese-revenue.ars:

Говорећи у среду на отварању Мицрософт нови Мицрософт Азија-Пацифик Р & Д групе са седиштем у Пекингу, извршни директор Мицрософта, изјавио је да је компанија зарадила прихода у Кини у износу од само пет одсто тог зарадио у САД, упркос упоредивих продаје персоналних рачунара између две земље. Разлог за разлику? Пиратерија, што није изненађујуће.

Болмер је одбио заједничко тврде да је софтвер прескуп. Иако признаје да рачунари су прескупи за многе у земљи, он је тврдио да "ако можете да [приуштити рачунар], можете да приуште софтвера" и самим тим да је осион пиратерије у земљи је производ Слацк спровођење права интелектуалне својине права, а не софтвер ценама ван домашаја корисника.

Чак и другим земљама са распрострањеном пиратерија није имао исти несклад између ПЦ и Мицрософт продаје прихода. Балмер тврди да Мицрософт зарадили шест пута више рачунара на продају у Индији него у Кини, и да ако Кинези заштите интелектуалне својине су јака као Индија је тада на тржишту би вредело "милијарде долара".

Пиратерија у Кини је дуго био предмет спора између кинеске владе и произвођачи софтвера. Кинеска влада признаје проблем, и каже да је предузела кораке да се смањи ниво пиратерије. Ипак, изузетно висок ниво пиратерије је видели, са Бусинесс Софтваре Аллианце за борбу против пиратерије групе тврде да 78 процената софтвер који је инсталиран у земљи прошле године био пиратски, што је пад од 86 одсто у 2005.

Прочитајте коментаре на овај пост


Няма коментари:

Публикуване на коментар