четвъртък, 3 февруари 2011 г.

Shell Oil издърпва щепсела в последния си проект водорасли биодизел изследвания

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/02/03/shell-oil-pulls-the-plug-on-its-last-algae-biodiesel-research-pr/:
Водорасли биодизел е изглеждало толкова обещаващо (както е в 100 пъти повече гориво от царевица или соя), че САЩ Министерството на енергетиката даде $ 9,000,000 за Cellana, съвместно предприятие изследвания между Shell Oil и HR Biopetroleum, по-специално да разгледа алтернативни източници на енергия е източник на перспективите на . Изглежда обаче, че тези възможности вече не са привлекателни за Shell, която е съобщила, че вече няма да продължи водорасли биодизел, тъй като смята, че не разполага с достатъчно търговска жизнеспособност. Партньор HR Biopetroleum заяви, че не може да продължи проекта по себе си като Shell преследва други биогорива инициативи с други фирми.

Shell Oil издърпва щепсела на последното си водорасли биодизел изследователски проект, първоначално се появи на Engadget на Чет, 3-ти февруари 2011 год 10:28:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник Autoblog | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар