четвъртък, 10 февруари 2011 г.

Камера Пеликан изображения на масив прототип може да направи снимките си по-добре, по-тънки телефони (видео)

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/02/10/pelican-imagings-prototype-array-camera-could-make-your-picture/:
Камера пеликан е масив прототип може да направи вашите снимки по-добре, по-тънки телефони (видео)
Ако искате да търсят живот на друга планета не се изгради един радио телескоп, който е мили широк, да изградите един куп по-малки и да се създаде масив от тях. Както се оказва, че основните работи идеята за улавяне на видими дължини на вълната, както добре. Тя се нарича plenoptic камера , като се използва набор от много малки лещи, които, когато са комбинирани, може да създаде изображение, толкова добро, колкото по-голям един. Пеликан Imaging е до голяма степен се интересуват от тънък фактор този тип система може да предложи, евентуално, позволяващи по-тънки телефони, но това може да се отвори вратата към някои интересни ефекти. Вижте видеото след почивката за пример за динамичен контрол отвор този вид настройка може да позволи, където можете да промените фокалната равнина на изображението след вземането на решението. Като се има предвид малкия размер на масива тук най-вероятно не могат да направят нищо твърде луд, като да направите снимка чрез едно дърво, но дните на недобре фокусирани снимки камерафон може да бъде най-после в своя край - винаги, когато това действително е на пазара.

Продължавам четене Imaging е прототип масив камера Пеликан може да направи снимките си по-добре, по-тънки телефони (видео)

Imaging е прототип камера масив Пеликан може да направи снимките си по-добре, по-тънки телефони (видео) първоначално се появи на Engadget на Чет, 10-ти февруари, 2011 11:05:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink CNET | източник Пеликан Imaging | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар