четвъртък, 10 февруари 2011 г.

Изследователите имат за цел да замени медта с алуминий като диригент в системите за автоматично

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/02/10/researchers-aim-to-replace-copper-with-aluminum-as-a-conductor-i/:
Както всяка самотна дама котка с полицейски скенер знаете, цената на медта е по-висока, тъй като е някога - и няма причина тази тенденция няма да продължи. Разбира се, това се отразява повече от тези, тръпки, които се промъкват в мазета да открадне инсталация: посочените по-горе сферографитен метал в момента е най-добрият проводник за системи на борда на енергия в автомобилите. Но с малко късмет това може скоро да се промени. За да се замени с мед алуминий в системи за захранване, редица предизвикателства, трябва да бъдат разгледани, включително факта, че алуминиевите тръпки, тъй като температурите се увеличат и на корозионното въздействие на привеждане на два материала заедно. Сред усилията на Technische Universität München (TUM) и BMW да донесе алуминий в EV е, силата LEIKO щепсела използва метална клетка отчет и отчет за пролетта на натиск да позволи медни и алуминиеви елементи да останат в контакт. Ако всичко върви по план, TUM на проф. Удо Линдеман (да не се бърка с Udo Dirkschneider, малкият размер на фронтмен на германската хеви метъл банди Приемам и UDO) прогнозира, че "високо напрежение бордовите системи на повечето електрически превозни средства да се основава върху алуминиев до 2020 година. " Вижте една страхотна снимка на Dirkschneider след почивката.

Продължи четене Изследователите имат за цел да замени медта с алуминий като диригент в електрическата система автоматично

Изследователите имат за цел да замени медта с алуминий като диригент в електрическата система автоматично първоначално се появи на Engadget на Чет, 10-ти февруари 2011 година 03:04:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник Зелената кола конгрес | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар