неделя, 9 януари 2011 г.

Marvell задвижвани с OLPC XO 1.75 обръща само 2 вата на властта, най-накрая такси чрез ръката манивела

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/09/marvell-powered-olpc-xo-1-75-only-draws-2-watts-of-power-finall/:
Ето нещо, което може да не знаете - на OLPC XO страна коляно никога не е работил за презареждане на хлапе лаптоп. Защо? Е, предишните версии са задвижвани от x86 на AMD и VIA процесори , които извади прекалено много власт. Въпреки това, нещата са различни сега с XO OLPC е 1,75, тъй като печен в 1GHz Armada Marvell чипа . В резултат на това цялата система вече само дърпа двеват на властта, и по този начин на батерията може да се даде още малко сок с няколко завъртания на неон, че зелените коляно. Тя не е предназначена за зареждане на лаптопа напълно - всъщност, според главен технически директор на OLPC Едуард McNierney, че ще отнеме около два часа на студено запалване се в началото изключване на системата. Други от прясно процесора ARM, новият модел е идентичен с предишните версии - тя разполага с открит четене дисплей PixelQi , Flash съхранение, гумена клавиатура, и работи захарта OS . На различни бележка, OLPC е трудно по време на работата по таблетка версия на XO и според McNierney, единственият издържи е намирането на по-трайни, пластмасови дисплей - превръщането на сегашната система в една таблетка трябва да бъде доста лесно, тъй като всички червата са на дисплея част вече. Таблетката е все още на път за 2012 г., а XO 1.75 трябва да бъде с ръчно извиват деца до края на лятото.

Marvell задвижвани с OLPC XO 1.75 обръща само 2 вата на властта, най-накрая такси чрез ръката манивела първоначално се появи на Engadget на Нед, 9-ти януари 2011 година 00:00:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | | Email този | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар