петък, 21 януари 2011 г.

Един от всеки пет продадени мобилни телефони е KIRF, според Nokia

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/21/one-out-of-every-five-cellphones-sold-is-a-kirf-according-to-no/:
Когато основната дейност е увит в развиващите се пазари като на Nokia е, тогава по-добре знаят малко нещо за KIRFs - тези евтини клонинги телефон, който нашите китайски приятели, често могат да печатат по-бързо от времето, необходимо на Nokia да превозва мобилен телефон, от съобщаването му. Nokia изпълнителен член на борда, Еско Ахо, казва, че един от всеки пет мобилни телефони днес се продава по света (главно в Азия, Латинска Америка и някои части на Европа) е незаконно или нелицензирани клонинг. Ние безспорно сме наблюдавани повече от нашите акции, когато сърфирате в Шенжен пазари на Китай. Gartner твърди, че номерът да бъде още по-висока от 20 процента. Въпреки че се подигравам се на KIRFs тук за калпав софтуера си, комично подобни марки ( Nokla !), и cheapo материали, те ясно се превърне в много сериозен проблем за най-подреждане производители на мобилни телефони. Колко сериозен ще видим на 27 януари, когато Nokia обявява четвъртия си резултати тримесечие.

Един от всеки пет продадени мобилни телефони е KIRF, според Nokia първоначално се появи на Engadget на Чет, 21-ви Януари 2011 год 07:57:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник Ройтерс | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар