петък, 21 януари 2011 г.

Лари Пейдж може да поеме ролята Шефът на Google, Ерик Шмид ще остане като изпълнителен председател

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/20/larry-page-takes-over-as-google-ceo-eric-schmidt-now-executive/:
Q4 финансови Google с резултати от прессъобщението съдържа една бомба: от 4 април, съосновател Лари Пейдж (най-вдясно, по-горе) ще замени Ерик Шмид главен изпълнителен директор и да поеме отговорността за ден за ден операции и разработване на продукти и стратегия. Това не означава, Шмид напуска - той ще продължи като Изпълнителен директор и служи като съветник на Пейдж и съосновател Сергей Брин, насочени към външни неща като "сделки, партньорства, клиенти и по-широки бизнес отношения, правителството информационни и технологично лидерство мисъл. " Що се отнася до Сергей, сега той ще "посвети енергията си на стратегически проекти, по-специално работи по нови продукти," с просто заглавието на съосновател.

Шмид е изяснено и обяснено на промяната в своя блог, като каза, че идеята е да се води Google възможно най-ефективни, и че "Лари, ясно ми мнение, е готов да води." Ясно е, че идеята е да се оформят това като просто организационни разбъркване - Шмид казва, че той, Брин, както и страницата "предвиждат съвместна работа за дълъг период от време" - но няма съмнение, че времето Шмид като главен изпълнителен директор постави ясна тон за Google, тъй като компанията разшири отвъд търсенето и на нови пазари като смартфони, свързани телевизори и операционни системи, и ние сме любопитни да видим какъв стил Страницата е искал. Ние сме също така много любопитен да чуя повече за това, защо е направена промяна - въпреки че Шмид, Пейдж, Брин и са работили заедно в продължение на 10 години, има и винаги е било известно напрежение между съоснователя и главен изпълнителен директор им, по-специално върху личната сфера на потребителя . Във всеки случай, това е важен както за промяна на Google и индустрията - ще видим какво ще се случва след това.

Лари Пейдж може да поеме ролята Шефът на Google, Ерик Шмид ще остане като изпълнителен председател първоначално се появи на Engadget на Чет, 20 Януари 2011 16:06:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник Google , Ерик Шмид Google блог пост | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар