петък, 21 януари 2011 г.

Здравеопазване и космонавтиката индустрии се съгласявате, че FCC трябва да отделите лентата за специален система за дистанционно наблюдение пациента

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/21/health-care-and-aeronautics-industries-agree-that-fcc-should-set/:

Мобилни орган мрежа (MBAN) технология има потенциал да бъде от голяма полза за системата на здравеопазването на бъдещето, като се позволи дистанционно наблюдение пациента чрез безжични устройства за еднократна употреба - което означава по-малко посещения лекар за всички и страхотна новина за latrophobes. Досега MBAN се противопостави на Aerospace & полет Тест Радио Координационния съвет (AFTRCC), тъй като използва същите ленти, че производителите на летателните апарати направя, когато те са тестване на нови самолети. AFTRCC не искам всички, че медицинските бърборене "замърсяващи си спектър", но реших да се кача на борда с MBAN когато производството на здравеопазването обеща да създаде начин да се спре сигнали, които нарушават авиационен трафик. MBAN е част от план за високоскоростен FCC за национална и цели да използват кратки дължина радиовълни (не за разлика от Bluetooth ) в 2300 и 2400 MHz обхват за предаване на физиологична информация за лечение на лекарите - за разлика от други монитори пациента, които използват интернет базирани комуникации . MBAN първоначално ще се използват в болниците, но в последствие може да намери своя път в жилищни нужди чрез използване на системи за домашно забавление ( Wii Fit интеграция, тук ние идваме!) за събиране и изпращане на данни. С FCC очаква да се произнесе по окончателния правила за MBAN по-късно тази година Intel здраве Пътеводител може да има компания в най-наблюдение на дома бизнес пациента. Можем само да се надяваме, че следващия път, авиационния и здравето индустрии грижи обединят силите си, той ще бъде под формата на Jetpack-носенето лекари като дом.

Здравеопазване и космонавтиката индустрии се съгласявате, че FCC трябва да отделите лентата за специален дистанционен мониторинг система пациентът първоначално се появи на Engadget на Чет, 21-ви януари 2011 година 14:08:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник Computerworld | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар