петък, 21 януари 2011 г.

Ами сега: Android съдържа директно копирани Java код, за засилване случай на Oracle

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/21/oops-android-contains-directly-copied-java-code-strengthening/:
Флориан Мюлер е това убийство през последните няколко месеца с анализа си на различни технологични костюми патент за FOSSpatents си блог, а днес той е доста голям откриха бомба: най-малко 43 Android изходни файлове, които се появяват, че са били директно копирани от Java. Това е голям проблем, тъй като в момента е Oracle съди Google за нарушаване на авторски права и патенти в Android - което не е трудно да се докаже случай, когато имаш 37 Android изходни файлове с надпис "СОБСТВЕНОСТ / поверителна" и "Да не се разпространява "от Oracle / Слънцето и най-малко шест повече файлове в Froyo и пищен, които се появяват, че са били decompiled от Java 2 Standard Edition и разпространявана под Apache отворен код за лиценз без разрешение. Казано по-просто? Google копирани на Oracle Java код, поставили нова лицензия, и го доставят.

Сега, ние дълго мислех странен отговор на Google да е дело на Oracle привидно признава някои нарушения, затова съмнение това е изненада в Маунтин Вю, но ние сме се познае, телефон продавачите няма да бъде толкова развълнуван - особено като се използва Android вече причини фирми като HTC и Motorola да бъдат най-големите съдебни процеси с патент на техните собствени. Ще видим какво ще се случи, но през това време вие определено трябва да достигне до мястото Флориан за цялата мръсотия - това е около 47 страници за материали на стойност, и това е гъста, но ако сте в този вид на нещо е невероятно интересно.

Ами сега: Android съдържа директно копирани Java код, за засилване на случая Oracle първоначално се появи на Engadget на Чет, 21-ви Яну 2011 11:03:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник FOSSpatents | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар