събота, 8 октомври 2011 г.

Мораш да Признај То је све боља

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/FhUxYQUL95w/:
gets-better

"Мрзим скоро сав софтвер. То је непотребно и компликована на скоро сваком слоју ... не разумем како јебено цела ствар је ", Рантс Рајан Дал, много (и с правом-) хваљен креатор Ноде.јс . "То је заиста, заиста, све срање. И тако је много горе него што је ико схвата ", слаже се Зацк Моррис, који наставља да се дода, "индустрија се подржала у ћошак и не може чак ни видети да пут напред захтева размишљање ван оквира."

Инвеститори и менаџера не може остварити, али кодере који обављају свој посао су у колективном стању љут превирање. Жалбе о стању савременог софтверског инжењерства умножавају свуда гледам. Сцрум , државно-оф-тхе-арт пројекат методологије за управљање, је под нападом: "Могу само да се надам да када Сцрум иде доле не узима целу Агиле кретање са њим ", каже Роберт Мартин, жалећи се елитизам и успон бесмисленим "Сцрум Мастер" сертификације. Павел Бродзински омаловажава софтвер и уверења из другог угла: "Изгледа сертификације оцењује људи независно и објективно. Нажалост, то је такође прилично бескорисна. "

Чак и тест дривен развој - појам који развојни тим је аутоматизовани тестови су чак важнији од стварних софтвер пишу, и треба да се први писани - се критикује. Када се то веровање изгледа готово неприкосновена (. Мада по мом искуству већина индустрије је платио само декларативно) Сада, ипак, Питер Хинтјенс тврди , ". више тестирање софтвера, горе ће бити" Петар Саргеант слаже : " читав концепт Тест Дривен Девелопмент је хокус, и прихватање га као филозофија, криминално. "

Ништа од наведеног нису у праву. Морис је егзегеза проблематичних процеса иОС око развоја је место на: испод клизав екстеријер Аппле Ксцоде животне средине и Објецтиве-Ц језика лаж мешкоље Ловецрафтиан страхоте из 1980-их као што Препроцессор макрое, шуме криптичне саставити / везу заставе и стазе, шема / пројекта / циљна конфузију, итд итд итд Андроид развој је боље на неки начин, али је препоручио Ецлипсе окружењу је ружан, незгодан начин, а понекад и само једва разумљиве. Сертификати Чини ми (уз неке изузетке) углавном се црвене заставе које упозоравају: ". Ова особа сматра да само учење новог сет алата је значајан подухват који заслужује признање" Тестирајте стратегије треба да буду прилагођени за проблем, а не други начин око.

Али ја сам ударио по томе колико беса и фрустрације цитиран у горњем тексту је толико ван синхронизацију са мојим искуством. Ја сам био писање кода новац за двадесет година, са шест година интерегнум од 2003 до 2009, јер сам добио књигу договор и провео то време писања романа пуно радно време. Када сам се вратио у програмирању пре две године, био сам запањен колико боље ствари су добила. Хем руке језицима као што су Перл и Ц + + су у великој мери замењен

Няма коментари:

Публикуване на коментар