събота, 8 октомври 2011 г.

УС Департмент за унутрашњу безбедност у развоју система за предвиђање кривична намера

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/10/08/us-department-of-homeland-security-developing-system-to-predict/:
Нисмо баш недостаје у могућности за Минорити Репорт референце ових дана, али понекад они су једноставно неизбежне. Према новом извештају из ЦНЕТ на основу докумената добијених електронским Центар за приватност информација, амерички Секретаријат за унутрашњу безбедност сада ради на систему под називом брзо (или будућих атрибута Скрининг технологије) који је дизајниран да идентификује лица која су највероватније да се изврши криминала. То није урадио нешто тако једноставно као препознавање лица и провере, међутим, већ алгоритама и низ сензора и камера које могу да открију и физиолошки и бихевиоралне чим што се каже да су "указује на мал намера." Шта више, док је ДХС каже да не планира да размести заправо систем у јавности још увек, она је очигледно већ спровела ограничену суђење користећи ДХС запослених - иако није реч о резултатима како то заправо ради, наравно . Хит везу извор испод за комплетан (иако донекле редиговане) докумената.

УС Департмент за унутрашњу безбедност у развоју система за предвиђање злочиначке намере првобитно појавио на Енгадгет дана Суб, 08 Окт 2011 02:31:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | извор ЦНЕТ , ЕПИЦ | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар