събота, 8 октомври 2011 г.

Како Зерофоотпринт Користи податке како би школе Греенер

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/EaD_fsMY2PM/:
4475295872_b5d5d495f7

Напомена уредника: Гост писац Џозеф Пуополо је предузетник и старт-уп ентузијаста, који су блогови на различите теме, укључујући зелене иницијативе, технологије и маркетинга.

Реч "зелени" је бацио око много као цатцхалл термин да опише одрживи или еколошки пројекти, бизниси, енергије и још много тога. Зелене градње и архитектуре, за један су расти у целом свету, али када је у питању мерење колико "зелених" зграда, на пример, налазимо да постоји више од неколико стандарда којима се одређују његову ефикасност и одрживост.

Унесите Торонту на бази Зерофоотпринт : цлеантецх софтвер и услуге компаније, што је усклађивање конкурентна бенчмаркинг међу вршњацима како би се утврдило "зелено" фактор за било коју зграду. Рон Дембо, оснивач Зерофоотпринт, тврди да, ако желите да мотивише програмерима да побољшају ефикасност зграде, не може се једноставно репер против свих осталих, јер је свака заједница има другачије климе. Дакле, оснивач каже да Зерофоотпринт има за циљ да се фокусира на поређење зграде од других објеката у оквиру заједнице да се постигне максимална ефикасност заједнице.

Зерофоотпринт користи мапирање и аналитику мотор да доведе у везу више потрошње и тачака података употребе, као што је моћ употреби, трошкови, емисије, итд, то је онда парцела на интерактивну мапу ради лакшег прегледа. Тренутно, компанија ради са преко 100 клијената који укључују ентитети као што су школски одбори и општина, а усклађивање податке у школским окрузима за постизање промена у школу по нивоу школе.

Од праћења употребе на овом локалном нивоу, Зерофоотпринт се брзо у стању да види које школе користе веће количине енергије и на тај начин излагања вишој цени. Кроз неке брзе анализе, то је у стању да прате и виде да могу школског одбора плаћати $ 2,500 по детету у производњи електричне вс $ 800 у другој школи, на пример.

Неке од ових разлика се може пратити на старост зграде, али још један кључна компонента је понашање. Дељењем ове информације са кључним заинтересованим странама (укључујући студенте, наставници, родитељи и администратори), школе могу онда радити на смањење трошкова енергије. То је нада да ће до смањења трошкова за енергију, школским окрузима могу да се фокусирају на коришћење тих средстава према образовању, уместо само чувања светла.

Према Дембо, кроз реалном времену повратне информације са својим системом, Зерофоотпринт је већ у стању да помогну одређене школе оствариле 20 одсто смањење енергије. Он такође каже да је било занимљиво видети реакцију заинтересованих страна за инсталације које нису ни ухватио корена. Зерофоотпринт је недавно распоредила своје решење са Халтон католичке Окружни школски одбор.

"Чак иу раним фазама ове иницијативе, наставници и директори су узбуђени у вези са коришћењем
Зерофоотпринт средство да се ангажују студенте и подстакне промену понашања када је у питању коришћење енергије у нашим школама. Наши одбор очекује да користе овај алат за праћење емисије угљеника и настоје да стално унапређују очување енергије ", каже Ерин Холко, одрживости животне средине официр Халтон католичке Окружни школски одбор.

Време ће показати о томе шта крајњи утицај ће бити активно праћење употребе енергије, али је јасно да су све вуче од више нивоа заинтересованих страна. Кључ ће бити видети како то се преноси и у различитим регионима и на и владе и приватног сектора.

Што се тиче трошкова, минимум за Зерофоотпринт инсталација је 25.000 долара, која плаћа за аналитику и инструмент табли који помажу прате напредак у оквиру органа

Няма коментари:

Публикуване на коментар