събота, 10 септември 2011 г.

АТ & Т је одговор на тужбу ОП: Т-Мобиле уговор благодет за потрошаче

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/24RNPfzU6Y8/att-files-predictable-response-to-t-mobile-merger-lawsuit.ars:

Као што је обећано, АТ & Т-у сарадњи са Т-Мобиле и Дојче Телеком је поднео свој одговор на тужбу прошле недеље блокирају своје предложеног спајања са компанијом Т-Мобиле. Министарство правде изнео своју забринутост због смањене конкуренције, али АТ & Т, "енергично оспорава" оне претпоставке, тврдећи спајање је у ствари "добро за потрошаче."

АТ & Т је најавио да планира да стекну Т-Мобиле из Немачке родитеља Дојче Телекому за 39 милијарди долара у марту. Не изненађује, договор је скренуо пажњу од Сената антимонополских комисија, са сенатором Ал Франкен (Д-МН) називајући посао " унфикабле ". АТ & Т супротставити, тврдећи Т-Мобиле није био значајан конкурент и нису имали убедљив портфолио напредних бежичних уређаја. Спајање би тај начин ефикасно побољшава мрежу компаније АТ & Т без уклањања конкуренције на тржишту, саопштила је компанија.

Било је доста скептицизма око АТ & Т аргументе, укључујући и од стране ОП. Прошле недеље, то поднели су тужбу да блокира спајање, наводећи кршење антимонополских закона. "АТ & Т укидање Т-Мобиле, као независна, јефтин ривала ће уклонити значајне конкурентске снаге са тржишта", наводи се у Одељење правосуђа жалби.

АТ & Т, противи овом гледишту, сугеришући да Одељење правосуђа нема доказа да је то истина. У ствари, формална одговор компаније тврди, договор је заиста благодет за потрошаче.

"Нова мрежа ће бити више од збира својих делова: као резултат инжењеринг ефикасности омогућено трансакције, комбиновани капацитет нове фирме ће бити знатно већи од онога што две компаније могао да уради одвојено", наводи се одговор поднео је у петак у федералном суду. "То значи повећање производње, бољи квалитет услуга, мање пао позиве, и ниже цене за потрошаче него без спајања Уместо да значајно смањује конкуренцију. Комбиновани фирма ће увести у интензивнију конкуренцију у већ сликовито конкурентном тржишту."

АТ & Т и ОП ће њихов први сусрет судницу следећег месеца у Вашингтону.

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар