събота, 10 септември 2011 г.

У бици над "Твеет" жига, Твиттер Аб Твиттад

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/YpZaqmhzWTg/:
tweety

Ви се сећате да у јулу 2009, Твиттер је велики смрад о девелоперс коришћења термин "цвркут" у свом Твиттер апликација. Зачудо, док је Твиттер је дуго покушава да се региструје "цвркут" заштитни знак у САД, до сада није успела, упркос својим напорима, углавном због тога што један или више независних програмера (е) у ствари су их тукли да ударац у - успешно - подношења робне марке, укључујући "туеетс" реч.

Сада, Твиттер је преселио у тужити један од тих програмера, онлине оглашавање услуга Твиттад (видети покривеност лансирања ), у покушају да се поништи упис друге о "Нека Ваш оглас Упознајте Туеетс" заштитни знак.

У жалби , што је испод уграђен, Твиттер наводи на следећи начин:

Ова акција проистиче из регистрације жига "НЕКА ВАШ ОГЛАС ЗАДОВОЉИТИ твеетс" од стране Твиттад, ДОО ("Твиттад" или "Окривљени") у вези са онлине услуге рекламирања за употребу на Туиттер. Оптуженог НЕКА ВАШ ОГЛАС ЗАДОВОЉИТИ Туеетс регистрације неправедно користи широко распрострањена удружење које конзумирања јавност знак твеет са Туиттер, и прети да блокира Твиттер из регистрације и легитимно користи сопствене марке.

У ствари, изгледа да је оптужени користио НЕКА ВАШ ОГЛАС ЗАДОВОЉИТИ Туеетс искључиво као генерички израз да се односи оглашавања у вези са Твиттер себе, и као такав није у стању да служи као знак, што чини предмет регистрације отказа по том основу. Алтернативно, ако је оптужени у стању да успостави коришћење НЕКА ВАШ ОГЛАС ЗАДОВОЉИТИ Туеетс као знак, његову регистрацију је отказана на основу постојећу права Твиттер-у твеет знак.

Сходно томе, Туиттер тражи укидање Твиттад је НЕКА ВАШ ОГЛАС ЗАДОВОЉИТИ Туеетс регистрације трговачке марке на основу Ланхам Закона 15 УСЦ § 1052 (г), § 1064 и § 1119.

Твиттад првобитно поднело пријаве жига 2. јула 2008. Од њиховом сајту:

Су контактирали сам Твиттад, али нема одговора још увек. Твиттер Коментари:

"Твиттер је органски раст запослености забележен је многе облике, укључујући и широко распрострањена, речник документован удружење" Твеет "речи уз коришћење Туиттер. То је у најбољем интересу наших корисника и програмера за смислом "Твеет да се сачува како би се спречило било забуне, па смо предузимање акције да заштити своје значење."

Речник-документовани, заиста, питате? Аха !

У одговору на питање које је НиДаилиНевс.цом у марту 2011, Твиттад оснивач Џејмс Елиасон потврдио да Твиттер је изразио "забринутост" због Нека Ваш

Няма коментари:

Публикуване на коментар