събота, 10 септември 2011 г.

Судија правила у корист запослених испалио преко Фацебоок-порука, наређује их врати на посао

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/09/10/judge-rules-in-favor-of-employees-fired-over-facebook-post-orde/:
Национални радним односима одбор има тежак у о улози друштвених мрежа у канцеларији, утврди да запослени не могу да буду отпуштени за оно што пост на Фацебоок- - све док они користе платформу за разговор о побољшању њиховог радног места. НЛРБ владајућа, најавио у среду, потиче из инцидента прошле године, када запослени у хиспано порекла Уједињених од Буффало непрофитна организација је на Фацебоок-у да се жале сарадник који ју је оптужио за забушава ван у канцеларији. Друге колеге ускоро цхимед у зиду на поруке жене са мноштво псовке-проткана коментаре, пре него што циљане запослени приметио конац и пријавио га супервизора. Позивајући се на политику нулте толеранције на сајбер узнемиравања агенције, шеф испалио пет запослених који су учествовали у онлине дискусије - укључујући онај који је наставио да поднесе жалбу НЛРБ. Прошле недеље, управно право Судија Артур Амцхан коначно донио пресуду у овом случају, утврди да запослени задржао право да говоре о "својим условима запошљавања", као што је предвиђено у оквиру Националног радним односима закона. Јер је ово посебно Фацебоок-нит укључени расправа о "посао перформанси и број запослених", Амцхан наредио Хиспанаца Уједињене да врати запосленима. Одлука је први пут да административни судија је пресудио на Фацебоок-у вези радног места случају, иако НЛРБ каже да је добио "све већи број оптужби у вези са друштвеним медијима у протеклих годину дана" - тако да није вероватно бити последњи. Можете прочитати изјаву одбора у целости, после паузе.

Наставити читање Судија правила у корист запослених испалио преко Фацебоок-порука, наређује их врати на посао

Судија правила у корист запослених испалио преко Фацебоок-порука, наређује им врати на посао првобитно појавио на Енгадгет дана Суб, 10 Маи 2011 08:11:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Форбс , ЦНЕТ | | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар