понеделник, 19 септември 2011 г.

Истраживачи користе бежичну мрежу за праћење дисања, може спасити животе

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/09/19/researchers-use-wireless-network-to-monitor-breathing-could-sav/:
Када Нил Патвари и његов тим истраживача развио бежичну мрежу у стању да види кроз зидове , претпоставили смо да су једноставно гледали да негује своје Аластор Муди налик суперсиле. Испоставило се, имали су много важних ствари на уму. Патвари и његове колеге са Универзитета у Јути су сада написао нова студија у којој су показали како би њихова кретања откривање технологија се користи за праћење образаца дисања, као и, потенцијално омогућава лекарима да ближе прати пацијената са апнеје у спавању или бебе осетљиве на изненадне смрти новорођенчета синдром (СИДС). Да бисте то урадили, Патвари лежао на болничком кревету и окружени себи са 20 бежичне примопредајници раде на фреквенцији од 2.4ГХз, као на слици горе. Он је тада временски његово дисање на око 15 удисаја у минути (просечна стопа за одмор одраслих), које је мерено са својим низом чворова и угљен-диоксида монитора. Инжењер на крају открио да би његов систем је алгоритам прецизан дисања у оквиру 0,4 до 0,2 удисаја у минути - релативно ниске стопе грешке, јер већина монитора заокружују на најближи пуну дах. Патвари каже да овај развој може да понуди неинвазивна и јефтина алтернатива уређаја који се користе у већини болница, и нада се да имплементира свој технологије у ат-хоме беба прати, као добро. Он признаје, међутим, да је вероватно ће бити потребно најмање пет година пре него што било шта од тога дешава - тако да не задржавате дах. Пуна ПР после паузе.

Наставити читање Истраживачи користе бежичну мрежу за праћење дисања, може спасити животе

Истраживачи користе бежичну мрежу за праћење дисања, може спасити животе првобитно појавио на Енгадгет он Фри, 19 Оцт 2011 07:16:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | | Емаил ову | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар