събота, 16 юли 2011 г.

Зинг! Лари Пејџ довикне "Такмичари" (тзв. Фацебоок) Због недостатка социјалне портабилности података

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/9hs231VC5Lk/:

На крају јучерашњег Гоогле-позив зараде , генерални директор Лари Пејџ направио веома интересантан коментар о подацима преносивост, Гоогле + и такмичара (тзв. Фацебоок). У позиву, аналитичар питао страницу најубедљивија разлога за прелазак са постојећих друштвених платформи Гоогле + или ако друштво види будућност у којој људи могу бити део више друштвених мрежа и платформама (парафразирао, на 57 минута знак у позив).

Страна је одговорила са овом изјавом на Гоогле-у + и Комутатор: Ми смо стварно узбуђени због о Гоогле + побољшање укупног друштвеног искуства и што више личи како би удео у стварном животу. То је другачије од оног што је тамо сада. Ми смо све одличне критике за то. Људи заиста воле у стању да поделе са више дискретним групама у лак интуитивнији начин. Постоји много магије је уграђен у производ који изазива да ... Гоогле као компанија верује кориснике који поседују своје податке и бити у могућности да лако се иселе из Гоогле-а. Неки од наших конкурената не верују у то. Мислимо да ће корисници на крају прелазак на услуге које су у њиховом најбољем интересу и да раде заиста добро за њих.

Јасно је, Страна се односи на Фацебоок-у својој изјави горе, који је познат по било убер-заштитне (граничи са рестриктивним) око извоз података из своје мреже у клијенте као што је Гмаил. А за неко време сада, подаци преносивост је греје битка између Гоогле и Фацебоок.

Фацебоок је недавно блокирала број контакт-извоз алате који има за циљ да се подаци из друштвене мреже да увезете у другим службама (нпр. Гоогле +). И како можемо заборавити злогласног Фацебоок Гоогле-назад преко дељење контаката.

Прошле године, Гугл је почео блокирајући Фацебоок-приступ АПИ да преузму Гоогле контакте. Фацебоок хакован свој пут око тог , а Гоогле је касније издала саопштење да су "разочарани" . Фацебоок инжењер Мајк пролећног тада одговорио у коментарима једног од наших блогу о шамар борби, бранећи Фацебоок политику и називајући то "доследан". Убрзо након тога, нову хромирану екстензију која је омогућила да се провући Фацебоок контакт информације у Гмаил је блокиран Гоогле- .

Кључни део свега тога је реципроцитет Гоогле-сматра да, пошто су они пружају могућност за извоз Гмаил-контакт податке на Фацебоок, Фацебоок би требало да омогући корисницима Гмаил-а да учине исто. И не.

Гоогле + претрага гигант нуди податке ослобођење производ Гоогле такеоут , што вам даје опције да бисте преузели све ваше профила података, ток података, фотографија из Пицасса, Баз података, кругови и Контакти. Можете га преузети и радите оно што желите са својим подацима.

Фацебоок вам такође омогућава да преузимање зип датотеку од своје фотографије, пријатељ листе, поруке, и на зиду, али није у формату трећем годишње

Няма коментари:

Публикуване на коментар