събота, 16 юли 2011 г.

Прича о две земље: Све већи јаз између Силицијумској долини и незапослени Америци

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/osiV_R6lySw/:

Напомена уредника: Гост сарадник Џон Бисцхке је оснивач РГ Лабс и саветник алтиус Образовање , Фатминдс и Удеми . Можете га пратити @ јонбисцхке .

То је била најбоља времена. То је био најгори пута.

-Чарлс Дикенс од Тале оф Тво Цитиес

За људе који проводе највећи део свог дана у неколико блокова технологије старт-уп епицентара као што је Соутх Парк у Сан Франциску, Универзитет авенији у Пало Алту или Пегла округа у Њујорку, радна места извештај прошле недеље мора да су створили неке когнитивне дисонанце. На крају крајева, ми смо у бум / мехур зар не? Заиста је тешко да запосли добре људе, зар не? Али, одвојите тренутак да изађе у свет високе технологије и драматично различита слика се појављује у оно што се дешава у Америци.

Број незапослених сада помрачења 14 милиона широм земље . Запослености је страшно превише са У-6, званична мера владе недовољно коришћење, порасти на 16,2% у јуну од 15,8% у мају . Али најгори број њих све може бити значи трајање запослења (дужина времена које просечан незапослени је без посла), која је шиљцима до 40 недеља . Као Валл Стреет Јоурнала члана ове недеље истакао , ако се урачунати у оне који су напустили тржиште рада (а самим тим се не рачунају незапослености бројева), ситуација би се појавити још горе.

Који нас приведе важно питање: Да ли Силиконска долина (и друге технологије кластера у целој земљи) брига? На крају крајева, све док људи у Небраски, или Централ Валлеи у Калифорнији има довољно новца за куповину виртуелне трактора углавном својих усева у Фармвилле, требало би да Технолошка заједница бити забринути око тога да ли ти исти људи су све плаћени да раде у стварном свету ? Је оно што је најбоље за Силиконске долине такође добро за Америку?

С једне стране, напредан технологије сектора је светионик наде за Америку и можда једна од смањења броја ствари вођења земље склизне из свог смуђ, као водећих светских економских суперсила. Брзо раст компаније као што су Фацебоок, Гроупон и Твиттер отварање нових радних места, привлачење страних инвестиција (види Сара Лејси чланак " Како смо све пропуштене Веб 2.0 је "Нетсцапе-Тренутак ") и генеришу огромне количине богатства за запослене и акционаре који циркулише кроз економију .

Поред тога, мноштво технолошких компанија омогућити људима широм земље да зараде новац. Етси омогућава људима било где да зарадите новац продајом ручно робе. АирБнБ омогућава било коме са кућу или стан да би новац изнајмљивање га. И да ли говоримо о дизајну заједницама као што су 99десигнс , цровдсоурцинг платформе као што ЦровдФловер , оутсоурцинг-сајтова као што оДеск или занатлија храну тржишту као што су Фоодзие , технологија омогућен тржишта омогућавају милиона лутке

Няма коментари:

Публикуване на коментар