събота, 16 юли 2011 г.

Одушевљени ... не укради ове књиге (ТЦТВ)

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/_yUf2Iabxvk/:

"Краде ову књигу", написао је Аббие Хофман 1970. Дакле, данас, зашто би ми плаћамо за наше књиге - посебно у дигиталном добу, где интелектуална крађа је и свеприсутна и прилично без ризика?

Према Гери Схтеингарт, аутор бестселера романа као што су "супер Саду Труе Лове Стори" и "Абсурдистан", плаћање по својим књигама значи да не морају да раде на бензинској пумпи или салону аутомобила. Када смо платити једној од својих књига, Схтеингарт објаснио када смо разговарали раније ове недеље, то "ми омогућава да се произведе више рада." Куповина књига, он инсистира, представља улагање у креативности.

И креативност - прави креативности - може бити на премију данас - бар према Схтеингарт. Како је тврди, интернет може да убијају ексцентричности и трансформацију свих нас у 140 карактера конформисти. Тако, у умреженом добу данашњим, каже он, постоји акутна потреба за писце који могу да зграби пажњу и превуците нас од радиодифузији наше досадног себе на Фацебоок и Твиттер.

Ово је други у два дела интервјуа са Схтеингарт. Јуче, он је објаснио зашто, у не тако далекој будућности, свако ће знати све о свакоме.

Не краду ову књигу

Како до Виллиам Гибсон земљишта

Няма коментари:

Публикуване на коментар