събота, 16 юли 2011 г.

Гроупон за соларно? Соларна пракси понуде Зграде Попусти за одлазак Зелена Заједно

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/U7zvr4YfQSg/:

Групна куповина креће у комерцијалне чисту енергију захваљујући простор Соларни @ Ворк , програм дизајниран од стране Сан Франциску Одељење за заштиту животне средине да би соларне панеле приступачнијим за пословне власника. Предузећа имају три опције за стицање соларних панела кроз програм: Куповина, лизинг, и обезбеђење кредита. Савезних уплата покрива 30% трошкова инсталације је такође у понуди.

Соларна у пракси се нада да ће потписати на најмање 20 зграда власници у Сан Франциску подручју до краја године, што би могло превести до чак 2 мегавата соларне енергије.

Док програм је иновативан у поједностављивању соларне за пословне зграде, није први који искористе групе куповне моћи за соларну. 1Бог има сличан модел за кућну соларних инсталација и СоларМосаиц пружа цровдфундинг платформу за доношење соларне заједнице објеката такве су школе и цркве.

Групна куповина модел могао попуст панела за 10-15% и смањење трошкова административних такси за чак 75%. То не звучи као украде потрошача стандардима Групна куповина, али с обзиром на цену од соларних панела, може додати до значајне уштеде. Град каже да високе директна улагања соларних је главна баријера за улазак у соларним за већину комерцијалних некретнина власника.

Сан Матео је СоларЦити је добила понуду да се обезбеди панеле, и учешће предузећа се очекује да плате мање за соларне него што су плате за напајање из мреже. Тренутно, пословне зграде мање од четири спрата имају право да учествују у програму. Ако пилот успе, може се проширити на друге делове земље, па чак и на глобалном нивоу.

Фото које живи од мрежа



Няма коментари:

Публикуване на коментар